Hoe kan ik zelf een affiliate shop starten?

Geplaatst op 10-04-2022

Een affiliate shop starten is niet heel lastig wanneer u de juiste hulpmiddelen tot uw beschikking heeft. Wat affiliate marketing gemakkelijk maakt om te doen, is dat er geen hoge kosten aan verbonden zijn. Zo zult u geen voorraad hoeven bijhouden en hoeft u geen goederen in te kopen of op te sturen naar de klant. Ook met heel weinig geld kunt u starten met affiliate marketing.

Werkt u overdag, maar zou u graag wat willen bijverdienen dan is het goed om te weten dat u ook in de avonduren kunt werken aan uw affiliate shop. U zit niet vast aan een locatie, want vanaf iedere plek met een internetverbinding kunt u inloggen en uw affiliate webwinkel bijwerken.

Wanneer u het script van Vrolijk Internet Services installeert, krijgt u direct de beschikking over een affiliate winkel met een afgeschermde omgeving, waarmee uw affiliate shop volledig naar uw eigen smaak is in te richten. Vanuit de afgeschermde omgeving kunt u bijvoorbeeld het uiterlijk van uw webwinkel wijzigen of producten aan uw webshop toevoegen. Dit is zo eenvoudig dat u geen verstand van websites maken hoeft te hebben om uw eigen affiliate shop met het script te beginnen.

Ook wanneer u geen verstand van websites in elkaar zetten heeft, stelt het PHP-script u in staat om via de beheeromgeving uw affiliate shop in te richten. Dit zorgt ervoor dat iedereen die hierin geïnteresseerd is, aan de slag kan gaan met affiliate marketing.

Wilt u bijvoorbeeld geautomatiseerd producten toevoegen aan uw affiliate shop van het affiliate netwerk Daisycon, dan kunt u met het script feeds toevoegen waarin de producten staan opgeslagen. Deze producten zullen dan door het PHP-script aan uw webwinkel worden toegevoegd. Dit gebeurt periodiek zodat ook gewijzigde prijsinformatie binnen uw webwinkel wordt geactualiseerd en u zelf geen handmatige aanpassingen hoeft te doen in de prijsinformatie.